نثر نوین

نثر و تقاوت آن با شعر سپید , مقاله

نثر نوین

نثر و تقاوت آن با شعر سپید , مقاله

نثر صرفا به دنبال کشف پیچیدگی های روایی نیست بلکه تشخیص سطوح مختلف ، فرافکنی حلقه های محور افقی زنجیره ی روایی نسبت به محور عمودی تلویحی نیز هست . این حلقه ها حول محور زبان در کل اثر با تکیه بر
تفکر نویسنده و بیان سوژه مورد نظر اتفاق می افتد . بنابراین در نثر به دنبال جهانی هستیم تحت سلطه معنا .

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات
نویسندگان

رضا روستا 2

#نقد_نثر


تو از دامنه های سبز آفتاب اجابت شدی. آرامشی که در میان رویاهای بافته ی شبانه ام می جستم.

با تو ، شعرهای کال من طعم ماه گرفت و لهجه ی باران برایم شیرین تر شد.

حالا که تو را دارم شنیدن خش خش پاییز زیر پای رهگذران لذت بخش خواهد بود. تقلای برگ ها زودتر، یلدا را تا رسیدن انارها به گوش باد می سپارد.

حالا که تو را دارم  همیشه با دیدن نقاشی چشم هایت، گنجشک های حوض دلم پر از هیاهو می شود.


نازنین من؛

همیشه این شهد گل است که هیچ زنبوری را یائسه نمی کند.



#رضا_روستا_نثر_واژه_های_احساس

maryam rad:

📝#نقد_نثر 

☘بنام خداوند مهر☘

از آنجایی که معتقدم اثر ارائه شده گویای تمام ویژگی های خواسته و ناخواسته خود خواهد بود، بنابراین آن را بدون در نظر گرفتن نام صاحبش نقد و بررسی خواهم کرد.  

❇️قبل از اینکه بخواهم به نقد اثر بپردازم لازم می دانم به چند نکته اشاره کنم.  

1_ با توجه به اینکه در نثر همه چیز حول محور معنا می چرخد همچنین با توجه به اینکه هدف نثر کشف پیچیدگی های روایی نیست، ممکن است یک تصور غلط در ذهن مخاطب ایجاد شود که نثر صرفا حاصل جریان سیال ذهن بدون هیچ گونه زیبایی ست.  در صورتی که نثر هم خصوصا نثر های ادبی پیچیدگی و زیبایی های بیانی خود را دارد.  اما گاهی اوقات این زیبایی های بیانی که مطابق با علم بیان است و اسباب بلاغت اثر را فراهم می کند سبب تزلزل در ساختار می شود.  

2_ ساختار محکم و منسجم نثر در گرو حلقه های زنجیره ی گفتار آن است که عامل بوجود آمدن روایت در آن می شود.  

3_ روایت در نثر ویژگی های خود را دارد. و از پراکندگی به دور است بنابراین نثر خوب نثری ست که روایت محکم و منسجمی داشته باشد و از پراکندگی چه در معنا و چه در صورت ، به دور باشد.  

🔸به لحاظ نقد لغوی اثر ارائه شده در انتخاب لغات، چیدمان و جایگزینی آنها، استفاده از قواعد و قوانین دستور زبان برای رسیدن به یک  روایت منسجم مناسب عمل نکرده.  

یعنی در انتخاب کلمات ، بکارگیری زبان هنجار در این اثر نشان دهنده ی یک ذهن پراکنده است.  

شروع اثر با عدم هماهنگی در بافت اثر به سبب انتخاب کلمه " اجابت شدن " انتخاب افتاده، از دو جمله  تشکیل شده که در یک پاراگراف یا بند قرار دارند و به دو موضوع متفاوت از،هم اشاره دارند.  این حرکت حرکت برای شروع یک نثر مناسب نیست. زیرا انتظار داریم که نویسنده توضیحاتی را جهت شروع اثر مناسب با موضوع در اختیار مخاطب قرار دهد. 

پرداختن به چند مقوله متفاوت از هم سبب ایجاد پراکندگی می شود و می تواند به انسجام روایت آسیب برساند. 

 

🔻استفاده از عناصر مختلف در نثر بدون ایجاد فضای سازی سبب ایجاد پراکندگی می شود.و از انسجام روایت می کاهد. 

🔻مسئله انسجام روایت تا پایان این اثر ادامه دارد. و نویسنده در این اثر به گونه ای نتیجه گیری کرده که مرتبط با موضوعات قبل در اثر نیست.  

🔸به لحاظ نقد فنی اثر ارائه شده با توجه به اینکه فاقد یک طرح گسترده است، همچنین از مونولوگ استفاده کرده و نیز استفاده از زبان عاطفی بخشی از زیبایی اثر را شامل می شود.  و ساختار یک نثر ادبی شاعرانه رابرای اثر ارمغان آورده.  


در پایان برای نویسنده اثر آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.  

با تشکر 

مریم راد "واژه 

@ashenayeeshgh

http://nasrenovin.blog.ir

  • مریم راد(واژه)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی